Om Café Skansen

Velkommen til Café Skansen ved Akershus Festning i Oslo.

Smakfulle retter i hyggelig atmosfære vegg i vegg med Akershus Festning! Vi serverer skandinavisk husmannskost med lokale råvarer og kortreist mat. 

lunsjfat 

Ekte husmannskost

Ordet kommer fra det tyske Hausmannskost, men er et kjent og utbredt ord også i Skandinavia. Betegnelsen omfavner tradisjonelle retter laget med solid håndverk, med gode og lokale råvarer. Før i tiden var ikke husmannskost like eksklusiv og næringsrik som den er i dag. Ofte var maten laget på få ingredienser som på den tiden var det rimeligste eller enkleste å få tak i. I dag brukes betegnelsen husmannskost om lekre retter med smaker fra Skandinavia og Nord-Europa. 
Hos oss får du gode porsjoner med deilige og tradisjonsrike retter! 

Lyst på noe godt ved siden av maten? Vi har et stort utvalg drikke, både med og uten alkohol. For eksempel serverer vi eplejuice fra Hardanger og økologisk saft fra danske Søbogaard. Velg mellom limonade eller smak av eple.

Vi serverer også deilige desserter og kaker. Velkommen til kaffe og kake - hver dag! Vi gir deg en god unnskyldning for å spise et stykke kake i hverdagen. 

Inne i restauranten har vi en intim atmosfære med peis som varmer opp kalde dager. Om sommeren har vi stor uteservering i historiske omgivelser. Velkommen til oss for hjemmelaget mat og god service! 

Akershusgruppen

Café Skansen er en del av Akershusgruppen, som driver flere restauranter rundt omkring i Oslo.

Vi anbefaler også et besøk hos disse stedene:

Amundsen Bryggeri & Spiseri
Nydalen Bryggeri & Spiseri
Burger Joint
Jarmann Gastropub
Brasserie Hansken
Royal Gastropub
Beer Palace
Pappabuene (sommersesongen)
Underbar
Kullt 

Velkommen innom!